понеделник, 4 март 2019 г.

3 март- тържество с децата от ДГ " Елена Грънчарова " и СУ „Георги Измирлиев”

Поредно общо тържество между децата от ДГ " Елена Грънчарова " и СУ „Георги Измирлиев. Този път темата е 3 март. Малките деца бяха подготвили тържество, на което гости бяха родители, учители и ученици от Гимназията. С много възрожденски песни, стихотворения...малки и големи показаха любовта към отечеството си, че от родния край по-свидно няма. Учениците на госпожа Лидия Блажева от СУ „Георги Измирлиев” подариха на своите приятели историческа карта на малките си приятели и вързаха трикольор на ръчичките им . С общо хоро ученици, родители, учители завършиха тържеството. Тържеството е поредица от общите проектни дейности между училището и детската градина.



Запаленият интерес към родното образование, проведените уроци в училищният музей, продължиха в подготвка и представяне на презентации, подготвени от ученици от 4 клас.
Децата се оформиха в групи и подготвиха свои представяния на възрожденски дейци- Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Васил Априлов, Неофит Рилски,Найден Геров, Анастасия Димитрова, Иван Момчилов.
Част от презентациите четвъртокласните ще представят и пред ученици от първи клас по повод празника на училището, който ще се отбележи през м. април.
















Няма коментари:

Публикуване на коментар