петък, 1 март 2019 г.

С розова тениска против насилието

Облечени с розови тениски, учениците от СУ”Георги Измирлиев” се обявиха против насилието в училище.
„Денят на розовата фланелка” е международен ден за борба с тормоза в училище. Всяка последна сряда от февруари участниците носят розово, за да изразят своята позиция против насилието и тормоза в училище.
Инициативата вече има традиции в Гимназията. Тази година денят на розовата фланелка беше организиран от ученици от десети „А”. Облечени в розово, младежите закичваха всеки в училище с розово сърце и подаряваха пожелания за доброта. Учениците изнесоха лекция в Конферентна зала на училището, където гости бяха ученици и учители от СУ”Георги Измирлиев”. Беше показан и филм против насилието, направен от десетокласниците.
Организаторите на Денят на розовата фланелка в Гимназията вече втора година работят по проект „Как да предотваратим насилието в училище” по  Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм Плюс“. Те участваха активно и в заключителната среща на кампанията „Бъди активен, не бъди агресивен”, проведена през ноември в  СУ”Георги Измирлиев” с гост Станка Златева, Европейска и световна шампионка по борба.











Няма коментари:

Публикуване на коментар